Iran, Hezbollah: gezamenlijke aanval verwacht “binnen enkele dagen” (2024)

Een herziene beoordeling door de Israëlische inlichtingendienst geeft aan dat Iran “binnen enkele dagen” een aanval zal lanceren op de Joodse staat in een gezamenlijke aanval met de Libanese Hezbollah, meldde Axios op woensdagavond.
Het rapport, dat zich beroept op twee bronnen die bekend zijn met de zaak, beweert dat de Israëlische inlichtingendienst aangeeft dat de aanval van Teheran zou kunnen plaatsvinden vóór de besprekingen over een staakt-het-vuren in Gaza die gepland zijn voor donderdag.
Het rapport van woensdag is een omkering van een beoordeling van 7 augustus, waarin werd voorspeld dat Hezbollah onafhankelijk zou aanvallen om de moord op haar topcommandant Fuad Shukr door Israël in Beiroet twee weken geleden te wreken.
De Israëlische geheime dienst gaat er nog steeds van uit dat Hezbollah als eerste zal aanvallen.

De aanvallen zouden groter en complexer zijn dan de aanval van Teheran op de Joodse staat in april en omvatten het afvuren van raketten en drones op doelen in het dichtbevolkte centrum van Israël.
De Israëlische minister van Defensie Yoav Galant sprak zondag met de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin en vertelde hem dat de aan de gang zijnde voorbereidingen door de Islamitische Revolutionaire Garde erop wezen dat Teheran zich voorbereidde op een nieuwe grote aanval, zei een bron die op de hoogte was van het gesprek.
Een van de bronnen, die rechtstreeks op de hoogte was van de laatste inlichtingen van de Israëlische inlichtingendienst, zei echter dat de situatie “vluchtig” blijft, aldus Axios.

Iran geeft Israël de schuld van de moord op Hamasleider Ismail Haniyeh in Teheran en heeft gedreigd met harde represailles. De moord op Haniyeh kwam enkele uren nadat Israël de nummer twee van Hezbollah, Shukr, had uitgeschakeld en de terreurgroep dreigde ook met een harde reactie.
In een schijnbare reactie op het Axios-rapport benadrukte de woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten, vice-admiraal Daniel Hagari, dat er momenteel geen wijzigingen zijn in de richtlijnen van het IDF Home Front Command voor burgers.
“De IDF en het defensie-establishment houden onze vijanden en ontwikkelingen in het Midden-Oosten in de gaten, met speciale aandacht voor Iran en Hezbollah, en beoordelen de situatie voortdurend,” tweette hij.
“Mocht het nodig zijn om de instructies te wijzigen, dan zullen we dit aankondigen in een gepaste aankondiging via de officiële kanalen,” voegde Hagari eraan toe, benadrukkend dat IDF-troepen “worden ingezet en voorbereid met een hoog niveau van paraatheid”.
Tijdens het gesprek met Galant herhaalde Austin de belofte van Washington om “elke mogelijke stap te nemen om Israël te verdedigen”, aldus een verklaring van het Pentagon.

Austin verwees ook naar de “versterking van de Amerikaanse strijdkrachten en capaciteiten in het Midden-Oosten in het licht van de escalerende regionale spanningen”, waaronder de inzet van een geleide raketonderzeeër.
De USS Georgia, een Ohio-klasse nucleaire onderzeeër, was vorige maand al in de Middellandse Zee, maar het komt zelden voor dat de Verenigde Staten de inzet van een onderzeeër publiekelijk aankondigen.
Hij gaf ook opdracht aan de USS Abraham Lincoln, een vliegdekschip uitgerust met F-35 gevechtsvliegtuigen, om “de doortocht naar het verantwoordelijkheidsgebied van Central Command te versnellen en de capaciteiten te vergroten die al worden geleverd door de USS Theodore Roosevelt Carrier Strike Group”, volgens een verklaring van het Pentagon.

De versnelde aankomst van Amerikaanse F-35’s volgt op de inzet van F-22 Raptor Stealth straaljagers van de Amerikaanse luchtmacht die donderdag het gebied van US Central Command bereikten – het geografische commando dat verantwoordelijk is voor het Midden-Oosten, Centraal-Azië en delen van Zuid-Azië.
De ongekende aanval van Iran op 13 april, waarbij meer dan 300 raketten en explosieve drones rechtstreeks op de Joodse staat werden afgevuurd, werd grotendeels verijdeld doordat Israëlische strijdkrachten en een coalitie van internationale militaire bondgenoten de meeste projectielen neerschoten.
Bronnen dicht bij Iran en Hezbollah zeiden dat de verwachte aanval zou worden uitgevoerd door de “As van Verzet” van Teheran, die Hezbollah, Hamas, Islamitische Jihad, de Jemenitische Huthis en andere terreurgroepen omvat.

Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk gaven maandag een gezamenlijke verklaring uit waarin ze Iran opriepen om af te zien van een aanval op Israël, omdat dit de spanningen zou verergeren en een staakt-het-vuren in Gaza in gevaar zou brengen.
“We zijn zeer bezorgd over de toenemende spanningen in de regio en verenigd in onze inzet voor de-escalatie en regionale stabiliteit,” luidt de verklaring, die werd ondertekend door de Britse premier Keir Starmer, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron.
“We roepen Iran en zijn bondgenoten op om af te zien van aanvallen die de regionale spanningen zouden verergeren en de mogelijkheid van een akkoord over een staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in gevaar zouden brengen,” gaat de verklaring verder.

Dit is ook interessant

Knesset stemt met 68 tegen 9 in met resolutie tegen Palestijnse staat
Musk klaar om meer te doen voor Gaza na activering Starlink
Netanyahu’s kantoor verwerpt bewering van het Witte Huis dat Israël en Hamas meer compromissen moeten sluiten
Iran, Hezbollah: gezamenlijke aanval verwacht “binnen enkele dagen” (2024)
Top Articles
Easy Vegan Stuffing Recipe - Running on Real Food
Garlic Broccoli Stir Fry With Chickpeas | Flavorful Recipe - Elavegan
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Top Hat Trailer Wiring Diagram
World History Kazwire
R/Altfeet
George The Animal Steele Gif
Red Tomatoes Farmers Market Menu
Nalley Tartar Sauce
Chile Crunch Original
Immortal Ink Waxahachie
Craigslist Free Stuff Santa Cruz
Mflwer
Spergo Net Worth 2022
Costco Gas Foster City
Obsidian Guard's Cutlass
Marvon McCray Update: Did He Pass Away Or Is He Still Alive?
Mccain Agportal
Amih Stocktwits
Fort Mccoy Fire Map
Uta Kinesiology Advising
Kcwi Tv Schedule
What Time Does Walmart Auto Center Open
Nesb Routing Number
Olivia Maeday
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6456

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.