Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (2024)

Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (1)

Hotspots

Robin Walrecht
vrijdag 27 november 2020

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerkhebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is Morris & Bella in Amsterdam. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Het interieur
In het bruisende Amsterdam bevindt zich Morris & Bella, nét buiten het centrum. Dit restaurantje ligt in een wat rustiger maar sfeervol straatje in Amsterdam waar zij een gezellig terras hebben. Bij de entree staat Bella te wachten om ons te ontvangen, en vervolgens mogen wij een plekje uitzoeken. We kiezen voor een tafeltje dichtbij verschillende kunstwerkjes die om groente draaien. Het blijkt dat deze groenteposters ook bestempeld zijn met daadwerkelijke stukken groente! Dit gebruiken Morris & Bella ook als format voor hun menukaarten en visitekaartjes. Het is een klein restaurant en het zit ook in een wat ouder pand. Bij binnenkomst is dit ook te herkennen aan de inrichting, achterin bevinden zich ouderwetse kenmerkende schuifdeuren met glas in lood. Het is een rustige woensdagvond in het restaurant, maar door het interieur oogt het erg gezellig. De stijl van Morris & Bella is een soort natural chique. Er zijn veel witte tinten in combinatie met veel hout en kunst van groente. Desondanks is er toch een gezellige en toegankelijke sfeer, door het warme licht en de kleurrijke bloemen die op elke tafeltje in bloei staan.

Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (2)

Bediening en publiek
Bij Morris & Bella werken twee mensen, namelijk Morris en Bella. Dit maakt het een intieme ervaring waar veel contact is met de bediening. Morris verzorgt het eten en Bella is een ware gastvrouw. Ze ontvangt ons vriendelijk en vertelt ons graag over de verschillende dranken die op de kaart staan. Er zijn verder weinig mensen in het restaurant, maar dit is niet storend omdat het een oase van rust creëert waarin wij onze aandacht volkomen op het heerlijke eten en drinken kunnen richten. Met alle vragen kunnen wij bij Bella terecht, die ons vertelt over hoe hun restaurant tot stand is gekomen. Het is duidelijk dat dit restaurant voortvloeit uit een passie voor eten en een liefde voor groentes. Dit wordt ook duidelijk bij het serveren van de gangen, waar wij worden verwend met bijpassende wijnen en een grondige uitleg van de bereiding en elementen van elk gerecht.

Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (4)
Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (5)

Fine dining, maar dan plantaardig
Morris & Bella zorgen ervoor dat je culinair kan genieten van plantaardig eten. Om deze reden bestel je bij hen menu’s om compleet in de watten gelegd te worden. Zij laten jou plantaardig eten op een heel nieuw niveau beleven in hun 4-, 5- of zelfs 6-gangen menu’s die zij ook elke drie weken compleet vernieuwen. Hun ideologie is dat groenten voorop staan, it all starts with vegetables, daarnaast kan je eventueel nog een supplement nemen van dierlijke producten, alhoewel dat echt niet nodig is! In combinatie met een selectie van fantastische biologische wijnen en natuurwijnen weten Morris & Bella de hele ervaring magisch te maken. Wij kregen het 5-gangen diner en dit was genieten!

Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (6)
Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (7)

We startten de avond met zuurdesembrood van een lokale bakker met een heerlijke, biologische olijfolie. Vervolgens kregen wij het voorgerecht, en dit was niet alleen een feest voor het oog. Het gerecht bestond uit een bodempje van gekookte rogge granen met gepekelde bundelzwam, een compote van rode ui, duindoorn en mizuna. Een aantal van deze ingrediënten kenden wij niet, maar Bella kon ons hier alles over vertellen! Dit maakte het dineren een echte beleving. Vervolgens kregen wij het tussengerecht, een dashi met geblakerde prei, spinazie, geroosterde sesamzaadjes en nastrium. Normaal gesproken wordt dashi gemaakt van bonito flakes (gedroogde tonijn), maar omdat wij plantaardig aan het dineren waren kregen wij een bijzonder alternatief. Deze bouillon is getrokken van gefermenteerde en gedroogde knolselderij, en wat bijzonder is dat! Dit was echt een heerlijk gerecht met een volle umami smaak. In het hoofdgerecht staat de aardappel centraal, de Opperdoezer. Dit is een kleine aardappel van de volle Noord-Hollandse grond. Het gerecht is weer een verrassende smaakcombinatie waarbij er gelet wordt op zowel textuur als smaak. Het gerecht wordt geserveerd met een purée van knolselderij, uitgestoken chioggia biet, een pruimensaus, geroosterde hazelnoten en een krokantje.

Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (8)
Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (9)

Na het hoofdgerecht nemen wij een momentje om te genieten van de bijpassende rode wijn die Bella voor ons heeft ingeschonken voordat we aan het dessert beginnen. Bella vertelt ons dat ze graag wil dat mensen die een plantaardig dieet volgen zich hier geen zorgen hoeven te maken, alles past binnen hun levensstijl. Voor mensen die carnivoor, pescotariër of vegetariër zijn, willen zij graag middels een ervaring laten zien dat culinair genieten ook zonder dierlijke producten kan. En wat doen zij dit toch goed! Na een leuk gesprek zijn wij klaar voor het nagerecht. We krijgen een soort gedeconstrueerde rijstevlaai. Het gerecht bestaat uit een sinaasappel taartje, een bolletje ijs van sinaasappel kombucha (gefermenteerde thee!) en een risotto koekje in sinaasappelsap. Dit gerecht ziet er prachtig uit en heeft alles wat je je kan wensen van een dessert. Ondanks dat het een druk gerecht is, is er geen element wat wij hadden willen missen! We sluiten de avond af met een lokale thee uit de wijk Bos & Lommer. Deze lekkere kruidencombinatie van verveine, citroenmelisse en munt wordt gemaakt door een vriend van Morris & Bella. Wat ontzettend leuk dat elk gerecht een verhaal heeft, dit draagt allemaal bij aan deze bijzondere ervaring.

Een nieuwe ervaring
Morris & Bella laten je zien dat plantaardig eten op een bijzondere en heerlijke manier past in fine dining. De optie wordt gegeven om het menu uit te breiden met dierlijke producten, maar dit is op geen enkel vlak nodig. De gerechten zijn allemaal perfect gebalanceerd met een mooie combinatie van zowel groentes, peulvruchten en granen. Hiernaast zorgen ze bij Morris & Bella voor de beste selectie aan producten, die bijna allemaal biologisch zijn en lokaal geproduceerd worden, en dat proef je! Bij Morris & Bella word je in hogere sferen gebracht door de culinaire keuken, waar planten een welverdiende hoofdrol spelen.

Benieuwd of er een restaurant bij jou in de buurt het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft? Je vindt alle restaurants hier!

Morris & Bella – Nova Zemblastraat 586, 1013 RP, Amsterdam - https://morrisenbella.nl

Ben jij ook bij Morris & Bella geweest? Hoe was jouw ervaring? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Meer over

fine diningvegan restaurantVegan uit etenrestaurant amsterdamvegan dinerenplantaardig restaurantlekker vegalekker vega keurmerkvegan dining amsterdamvegan diningvegan culinairvega culinairfine dining amsterdamplantaardig dinerenveganistisch dineren

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.

Morris & Bella: in hogere sferen komen met plantaardig fine dining | De Hippe Vegetariër (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated:

Views: 6373

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.